šipka nahoru

Ty nejlepší výlety v Česku.

24/04/2023

Adidas vs. Kanye West: Co se stalo s jejich silným módním spojenectvím?

Marketingová strategie značky adidas se v posledních letech zaměřila na vytváření silných vazeb s influencery a celebritami, jako jsou Pharrell Williams nebo Beyoncé. Spolupráce s Kanye Westem byla jednou z nejviditelnějších a nejúspěšnějších v historii značky.

Značka adidas se snaží přinést inovaci do tradičního světa sportovního oblečení a módy. Zahrnutí hudebníka do týmu bylo pro adidas velmi výhodné, protože Kanye West je znám svou kreativitou a inovativním přístupem k módnímu průmyslu.

Kanye West se stal známým nejen díky své hudbě, ale také díky svému módnímu stylu. Spolupráce s adidas mu umožnila vytvářet nové kolekce a produkty, které byly na trhu velmi úspěšné. Nicméně v posledních měsících se objevily obavy ohledně výroků Kanye Westa, které se ukázaly jako kontroverzní a nevhodné.

Značka adidas nedávno oznámila ukončení spolupráce s kontroverzním rapperem Kanye Westem. Podle oficiálního prohlášení adidasu bylo rozhodnutí o ukončení spolupráce motivováno nesouhlasem s výroky a chováním Kanye Westa, které byly považovány za antisemitské.

Tento krok adidasu je ukázkou toho, že pro značku jsou důležitější hodnoty než výnosy. Společnosti musí být v dnešní době schopny ukázat, že jsou zodpovědné a etické, aby si udržely důvěru svých zákazníků, a zároveň se odlišily od konkurence.

583848_f898104b18334517a5d1ed87e72c098b~mv2

Foto: Adidas icons

Marketingová část této situace je zajímavá hned ze dvou důvodů. Za prvé, vlivný influencer a jeho kontroverzní výroky mohou způsobit nejen škody na jeho vlastní pověsti, ale také na značce, se kterou spolupracuje. Druhým důvodem je, že značky se musí starat nejen o kvalitu produktů, ale také o kvalitu vystupování lidí, s nimiž spolupracují.

Nevýhody spojené s ukončením spolupráce jsou pro značku adidas velmi zřejmé. Kromě ztráty Kanye Westa jako tvůrce a propagátora produktů bude značka muset čelit také výpadku v tržbách a růstu akcií, což je samozřejmě nepříjemné pro všechny investory a fanoušky značky. Nicméně, zároveň musíme připustit, že rozhodnutí ukončit spolupráci bylo žádoucí, protože značka adidas nemůže tolerovat kontroverzní výroky a jednání, které jsou v rozporu s hodnotami, které reprezentuje.

A teď k otázce, zda bylo rozhodnutí správné nebo ne. Je obtížné to jednoznačně říci, protože situace je velmi komplexní a závisí na mnoha faktorech. Nicméně, značka adidas se rozhodla držet svých hodnot a postavit se proti jednání, které by mohlo poškodit její pověst.

Co si o tomto rozhodnutí myslíte? Stáli byste si za svými firemními hodnotami stejně jako adidas?

ikona facebook

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše