šipka nahoru

Ty nejlepší výlety v Česku.

05/04/2023

Slovník pracovních marketingových pozic – II. část

V minulém díle tohoto seriálu jsme se podívali na 5 pozic z marketingu. Pamatujete si některé z nich? Dnes se pojďme podívat na další z nich.

Pracovní schůzka
Pracovní schůzka

6) HR business partner

Člověk na této pracovní pozici má za úkol nabírat nové zaměstnance, plánuje školení těch stávajících a řeší jejich odměňování.

7) Sales manager

Náplní jeho práce je především plnění prodejních plánů. Vede obchodní tým a spolupodílí se na plánování obchodní strategie.

8) SEO specialista

Odborník na optimalizaci webů pro vyhledávače, jejichž účelem je dosažení konverzních pozic v neplacených výsledcích vyhledávání. Jednodušeji, SEO specialista upravuje web tak, aby byl pro uživatele co nejužitečnější a dokázal jim nejlépe odpovědět na dotaz, který zadali do vyhledávače.

SEO – Jedná se o anglickou zkratku pro slova “Search Engine Optimization”. Pojem můžeme definovat jako dlouhodobý proces vylepšování webu s cílem zvýšení jeho viditelnosti v neplacených (organických) výsledcích vyhledávání na relevantní klíčová slova.

Klíčová slova – Jsou to ta slova, která lidé používají při vyhledávání pomocí vyhledávače. Když používáte klíčová slova, optimalizujete texty.

9) Content specialist/Content manager

Neboli správce webového obsahu je zodpovědný za navržení plánu strategie komunikace se zákazníky. Jeho funkce se může podobat funkci Copywritera, ale na rozdíl od něj se nestará pouze o tvorbu konkrétních textů. Má za úkol sestavit celou strategii, kde, jak a s kým komunikovat.

10) UX specialista/UX designer

Zkratka UX sama o sobě znamená “User experience”, tedy uživatelská zkušenost. UX design se věnuje navrhováním různých řešení tak, aby co nejlépe sloužila uživateli – jak ve fyzickém, tak ve virtuálním světě.

Dejme si příklad, UX specialista vám může navrhnout uživatelsky přívětivý web, stejně tak i mobilní aplikaci.

Přívlastek na konci pracovní pozice

Co znamená Senior či Junior u dané konkrétní pracovní pozice?

Tento přívlastek neurčuje věk člověka, který vaši pracovní pozici obsadil. Slovo Junior za pracovní pozicí vyjadřuje, že pracovník ještě nemá s prací na této pozici příliš zkušeností. Zpravidla jde o formální zdůvodnění, proč má zaměstnanec dostávat nižší plat než jiní pracovníci na stejné pozici bez přívlastku “Junior”. “Senior” naopak znamená, že daný člověk již zkušenosti má.

ikona facebook

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše